- Autor: madridacka
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Špenát | 400 |
Šunka krůtí výběrová | 150 |
Tvaroh polotučný průměr | 250 |
Mouka špaldová celozrnná | 50 |
Bílek | 140 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, česnek
Energetická hodnota celkem: 3165 kJ
Bílkoviny (g): 87,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 69,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 23,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 791 kJ
Bílkoviny (g): 21.8, Tuky (g): 3.5, Sacharidy (g): 17.3, SAFA (g): 2, Cukry (g): 5.8, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Pytlík mraženého špenátu listy (takové kuličky, mají ho v Kauflandu asi za dvacku - z protlaku mi to nejde) rozmrazím a sliju vodu. Ušlehám sníh ze 4 bílků, osolím, opepřím a očesnekuji (asi 2 stroužky), do sněhu pomalu vmíchám rozmrazený špenát a dvě rovné polévkové lžíce špaldové mouky. Rozetřu na plech pokrytý teflonovou fólii, asi by stačil i pečící papír, peču při 160 °C dokud nezačnou kraje hnědnout (osychat). Sundám i s folií z plechu, nechám vystydnout, pak potřu ochuceným tvarohem nebo lučinou (nejraději česnekem) pokladu šunkou nebo uzeným lososem, zaroluji, zabalím do folii a nechám vychladnout.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.